فیزیوتراپی بهتوان دکتر ابوالفضل فقیهی

فیزیوتراپی بهتوان واقع در زاهدان , میدان خیام به سمت میدان فلسطین، خیابان غدیر، جنب غدیر۸، مجهز به جدیدترین دستگاههای الکتروتراپی و آخرین روشهای درمان دستی.تلفن:۰۵۴۳۳۴۵۰۴۵۲-09398825179,

فیزیوتراپی بهتوان دکتر ابوالفضل فقیهی

فیزیوتراپی بهتوان واقع در زاهدان , میدان خیام به سمت میدان فلسطین، خیابان غدیر، جنب غدیر۸، مجهز به جدیدترین دستگاههای الکتروتراپی و آخرین روشهای درمان دستی.تلفن:۰۵۴۳۳۴۵۰۴۵۲-09398825179,

برای خانمهای حامله به چه دلیل خوردن موز بسیار توصیه می شود

برای خانمهای حامله به چه دلیل خوردن موز بسیار توصیه می شود؟ 

موز تنها یک میان وعده مناسب و خوشمزه نیست،بلکه  سطح بالای  پتاسیم و ویتامین B6  دارد و همچنین برای اسید معده و بهبود هضم بعنوان یک میان وعده مناسب است.در طول دوران بارداری، خوردن غذاهای غنی از پتاسیم مانند موز، می تواند به کاهش تورم ناشی از بارداری در اندام ها کمک کند.  گرفتگی عضلات پا، یکی از علائم ناخوشایند دوران بارداری است  که ، ممکن است با افزایش مصرف غذاهای غنی از پتاسیم، از بین برود. علاوه بر این، ویتامین B6 موجود در موز  برای کمک به تسکین بیماری صبحگاهی موثر است

سینوویت ویلوندولر پیگمانته چیست

سینوویت ویلوندولر پیگمانته 

نویسنده: دکتر مهرداد منصوری "متخصص ارتوپدی"

     234
               در تصویر رادیوگرافی بالا استخوان های             ریز متعدد در داخل مفصل ران دیده میشود

 تومور سینوویت ویاوندولر پیگمانته  Pigmented Villonodular Synovitis نوعی تومور است که در داخل مفاصل ایجاد میشود. این تومور در سنین 40-20 سالگی بروز میکند. معمولا در یک مفصل ایجاد میشود و در 80 درصد موارد این مفصل، زانو است.

 

علائم سینوویت ولوندولر پیگمانته

چون این تومور داخل مفصلی است علائم آن هم مربوط به مفصل میشود. مهمترین علائم این تومور درد و تورم مفصل است و بعد از مدتی مفصل دچار محدودیت حرکت هم میشود.

تشخیص این تومور چگونه است

برای تشخیص معمولاً از ام آر آی استفاده میشود. پزشک متخصص ارتوپدی مقداری از مایع مفصلی را با سوزن خارج میکند و به آزمایشگاه میفرستد. مایع مفصلی در این بیماری خونی است و بررسی آزمایشگاهی آن به تشخیص کمک میکند.


درمان سینوویت ویلوندولر پیگمانته 

 این تومور در اکثر موارد نیاز به عمل جراحی دارد. از روش های مختلف درمانی استفاده میشود که عبارتند از

 آرتروسکوپی

در این روش با استفاده از آرتروسکوپ توده تومورال از داخل مفصل خارج میشود.

 جراحی باز

در مواردی که توده تومورال در تمام داخل مفصل منتشر شده باشد معمولاً لازم است برای خارج کردن همه توده از جراحی باز زانو استفاده شود.

 آرتروسکوپی همراه با جراحی باز

وقتی که تومور هم در پشت مفصل زانو و هم در جلوی آن رشد کرده باشد توده پشت زانو را با روش باز و توده جلوی آنرا با آرتروسکوپ خارج میکنند.

     234 2
                           در تصویر رادیوگرافی بالا ایجاد استخوان اضافی
                                     در داخل مفصل زانو دیده میشود

 تعویض مفصل

وقتی بیماری خیلی پیشرفت کرده و مفصل تخریب زیادی داشته باشد کل مفصل با یک مفصل مصنوعی تعویض میشود.

 رادیوتراپی

وقتی تومور عروق یا اعصاب ناحیه را درگیر کرده باشد یا در مواردی که تومور بعد از یک بار جراحی عود کرده باشد از این روش استفاده میشود. میتوان اشعه گاما را از خارج از بدن به توسط دستگاه های رادیوتراپی به مفصل تاباند و یا میتوان ماده رادیواکتیو منبع اشعه گاما را که به صورت مایع درآمده است به داخل مفصل تزریق کرد.

 

بعد از جراحی تومور

 یکی از عوارض مهم بعد از جراحی آرتروسکوپی یا جراحی باز این تومور، کاهش دامنه حرکتی مفصل یا به اصطلاح خشکی مفصل بعد از جراحی است. برای پیشگیری از این عارضه همکاری بیمار و پزشک معالج ارتوپد بعد از جراحی حائز اهمیت فراوان است. در این دوره بیمار باید زیر نظر یک فیزیوتراپ متبحر نرمش های خاصی را برای مفصل انجام بهد تا از خشکی آن جلوگیری کرده و عضلات اطراف مفصل را تقویت کند.

رژیم غذایی چه نقشی در تقویت مفاصل دارد؟

رژیم غذایی چه نقشی در تقویت مفاصل دارد؟

این روزها تقریبا همه می‌دانند ریشه بسیاری از بیماری‌ها در نداشتن تغذیه سالم و کم‌تحرکی است، یعنی با داشتن برنامه غذایی درست می‌توان سپری در برابر بسیاری از بیماری‌ها ساخت. درواقع، همه قسمت‌های حیاتی بدن برای دور ماندن از اختلال کارکرد به غذای سالم نیاز دارند.

دو بخش که بویژه در کهنسالی بسیار آسیب می‌بینند، غضروف و مفاصل هستند. جالب آن که بررسی‌های بی‌شماری نشان داده است رژیم غذایی نقش مهمی در پیشگیری از آسیب‌های غضروف و مفاصل دارد. به بیان دیگر، ثابت شده است با بهره‌گیری از یک رژیم غذایی اصولی می‌توان به ترمیم آسیب‌های غضروف و مفاصل کمک کرد. البته تردیدی وجود ندارد آسیب‌های غضروفی در افرادی که مبتلا به چاقی و اضافه وزن هستند، بیشتر دیده می‌شود؛ چراکه بافت چربی انباشته شده در بدن از خود مواد التهاب‌زایی تولید می‌کند که احتمال بروز التهاب در همه مفاصل بدن را تشدید می‌کند.

دکتر محمد هاشمی، متخصص بهداشت عمومی و تغذیه نیز با تاکید بر این‌که خطر ابتلا به آرتروز یا تخریب بافت غضروفی بین مفاصل نیز با نداشتن تحرک و تغذیه مناسب تشدید می‌شود، در این‌باره می‌گوید: پیشگیری از ابتلا به آرتروز به مراتب ساده‌تر از درمان آن است. پیشگیری از این بیماری از یک‌سو به اصلاح حرکات برای کاهش فشار به مفاصل بازمی‌گردد که با انجام تمرینات ورزشی و کاهش وزن ممکن است. از سوی دیگر نیز با اتخاذ شیوه درست تغذیه می‌توان غضروف‌ها را ترمیم کرد.

به اندازه کافی آب بخورید

جالب است بدانید اولین و مهم‌ترین عامل تغذیه‌ای برای حفظ سلامت غضروف‌ها آب است.

به همین علت، هاشمی توضیح می‌دهد: آب یکی از اجزای اصلی تشکیل‌دهنده غضروف‌ها و کمبود آن ازجمله علل پیدایش تخریب در این اندام است. نوشیدن روزانه دو لیتر آب در افراد بالغ، نیاز بدن را به این ماده برای مصارف مختلف ازجمله حفاظت از مفاصل تامین می‌کند. حتی مطالعات نشان می‌دهد کم‌آبی بدن به خشکی غضروف و کند شدن روند ترمیم آن منجر می‌شود.

این متخصص تغذیه تأکید می‌کند: البته استحکام و تقویت ساختار پروتئینی غضروف به تامین منابع ویتامین C نیز بستگی دارد؛ یعنی در حضور این ویتامین، ساختار غضروفی بدن استحکام بیشتری پیدا می‌کند. به همین علت، ویتامین Cعلاوه بر اثرات مفید دیگری که در بدن دارد می‌تواند به سلامت مفاصل نیز کمک کند.

مفاصل بدن، منابع پروتئینی می‌خواهند

همه مادرها از کودکی به فرزندانشان می‌گویند اگر گوشت نخوری بزرگ و قوی نمی‌شوی. این تأکید از جهاتی درست است؛ چراکه تقویت استخوان‌ها، مفاصل و ساختارهای غضروفی بدن به تامین منابع پروتئینی وابسته است. البته گوشت‌های سفید، سویا و حبوبات از منابع کم‌ضررتری برای تامین پروتئین مورد نیاز بدن شناخته می‌شوند.

در این خصوص دبیر انجمن پیشگیری و درمان چاقی، باور عمومی موجود نسبت به مصرف کله پاچه و پای مرغ را برای تقویت مفاصل و استخوان رد می‌کند و می‌گوید: ژلاتین موجود در پاچه یا پای مرغ، اثرات ثابت شده‌ای در استحکام غضروف‌ها ندارد و در عوض به خاطر چربی و کالری بالا ممکن است، نه‌تنها برای سلامت مصرف‌کننده مضر باشد، بلکه اضافه وزن عاملی برای تخریب مفاصل نیز محسوب شود، ولی انواع دیگر ژلاتین به دلیل داشتن نوعی اسید آمینه مفید برای استخوان‌ها و مفاصل (لیزین) نقش مفیدی در تقویت ساختارهای مفصلی بدن دارند. منابع غنی لیزین شامل لبنیات، تخم‌مرغ، گوشت‌ها و حبوبات می‌شود.

لبنیات کم‌چرب و ماهی بخورید

مصرف لبنیاب کم‌چرب نه‌تنها به تامین بخشی از پروتئین مورد نیاز بدن ما به لحاظ داشتن کلسیم کمک می‌کند، بلکه خوراکی مفیدی نیز برای سلامت غضروف‌ها به حساب می‌آید. البته در گروه اندکی از افراد نیز به لحاظ حساسیت به پروتئین شیر گاو، مصرف آن می‌تواند اثر مخرب داشته باشد. ناگفته نماند مصرف سبزیجات خانواده کلم بویژه کلم بروکلی را نباید نادیده گرفت؛ چراکه این گروه از سبزیجات از یکسو تامین‌کننده کلسیم بدن هستند و از سوی دیگر منابع غنی آنتی‌اکسیدانی محسوب می‌شوند که تاثیر عوامل التهابی را کاهش می‌دهند و اجازه نمی‌دهند به مفاصل آسیب برسد.

این متخصص بهداشت عمومی و تغذیه می‌افزاید: یکی دیگر از مواد اولیه ضروری برای غضروف‌سازی، اسید چرب امگا3 است که در غذاهای دریایی و گردو فراوان یافت می‌شود. حتی نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد اسید‌های چرب حاوی امگا3، خاصیت ضد التهابی دارند و به کاهش التهاب، درد و خشکی مفاصل کمک می‌کنند. همچنین مصرف میگو نیز می‌تواند در سلامت این اندام‌ها موثر باشد.

منابع آنتی‌اکسیدانی را دریابید

نتایج مطالعات نشان می‌دهد آنتی‌اکسیدان‌ها مانع روند تخریبی غضروف و مفاصل می‌شوند. در این خصوص منابع ویتامین‌هایC، A، E و سلنیوم بسیار موثر شناخته می‌شود؛ بنابراین تا آنجا که ممکن است در رژیم غذایی باید از سبزی‌ها و میوه‌های تازه، مغزها و دانه‌ها که از منابع اصلی این ترکیبات آنتی‌اکسیدانی محسوب می‌شوند، استفاده کرد.

در ارتباط با تامین ویتامین C نیز مهم‌ترین نکته، غافل نشدن از مصرف میوه و سبزیجات است؛ زیرا اگر این ویتامین به میزان کافی دریافت نشود بقیه مواد اولیه لازم برای سلامت غضروف‌ها نیز جذب ساختار اسکلتی و غضروفی بدن نمی‌شوند.

دکتر هاشمی با تائید این مساله اظهار می‌کند: مرکبات، سبزیجات برگ سبز، توت‌فرنگی، گوجه‌فرنگی و انواع فلفل از عمده‌ترین منبع ویتامین C در مواد خوراکی محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به نقش ویتامین D نیز در استحکام غضروف‌ها و استخوان‌ها می‌افزاید: تابش مستقیم نور آفتاب بهترین و در دسترس‌ترین منبع برای تامین این ویتامین به شمار می‌رود؛ البته نباید از مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین D بویژه ماهی‌ها و تخم‌مرغ و در صورت نیاز مکمل‌های ویتامین ‌D غافل شد.

فراموش نکنید گرچه رعایت رژیم غذایی سالم و داشتن تحرک منظم روزانه به سلامت مفاصل بسیار کمک می‌کند، اما خودداری از مصرف اسیدهای چرب اشباع، کاهش مصرف نمک و شکر و خودداری از استعمال دخانیات نیز در جلوگیری از تخریب مفاصل بسیار موثر است.

درمان افتادگی سینه با ورزش

به درخواست دوستان 


درمان افتادگی سینه با ورزش

 افتادگی سینه در خانم ها بعد از دوران شیردهی بسیار رایج است.این موضوع به حدی برای بعضی از خانم ها مهم است که می تواند روی اعتماد به نفس آن ها تأثیر گذار باشد.حرکات ورزشی که در این مطلب قرار گرفته است، می تواند به شما کمک کند تا از افتادگی سینه و درمان آن جلوگیری کنید و به جای آن سینه ای خوش فرم و برجسته داشته باشید. استفاده از سوتین های اسفنجی بیشتر باعث افتادگی سینه می شود، پس سعی کنید در کنار این تمرینات از سوتین های مناسب استفاده کنید.

قبل از انجام حرکات بدن را به خوبی گرم کنید. حرکات کششی قبل و بعد از انجام حرکات فراموش نشود.

تمرین اول برای افتادگی سینه

بطور طاق باز روی زمین دراز بکشید با یک وزنه ۲ کیلویی در هر دست ، بازوها را در طرفین باز کنید و با کمی فاصله از زمین نگهدارید .زانوها را خم و شکم را منقبض کنید. بازوها را از زمین بلند کنید ، سپس پایین بیاورید به وضعیت اولیه بدون اینکه دست با زمین تماس پیدا کند . ۳۰ بار این حرکت را انجام دهید و ۳-۲ ست تکرار کنید. می توانید به جای وزنه در ابتدا از بطری آب ( خالی نباشد) استفاده کنید. سپس بعد از مدتی می توانید آن ها را با شن پر کنید.

 


 حرکت دوم


طاق باز روی زمین دراز بکشید؛ زانو ها را خم کنید و درحالی که وزنه ها را در دست گرفته اید، به آرامی دست ها را رو به به عقب ببرید و به حالت اولیه برگردید. این تمرین ۱۵ بار و در ۳ ست انجام دهید.

۱-یکی از متداول ترین حرکات برای افتادگی سینه ها، حرکت پوش آپ می باشد.این حرکت بطور بسیار مؤثری عضلات سینه را درگیر می کند و همچنین تأثیر بسزایی بر روی عضلات کمربند شانه ای دارد. تقویت این عضلات موجب می شود تا سینه شما نسبت به قبل برجسته تر باشد.


 

۲- حرکت پیشنهادی بعدی ،این حرکت را می توانید در حالت نشسته و یا ایستاده انجام دهید.دست ها را در کنار صاف و مستقیم نگه دارید، همزمان هر دو شانه (کتف) را تا نزدیکی گوش بالا ببرید ،پس از مکثی کوتاه به موقعیت شروع برگردید.این حرکت را ۲۰ بار و در ۳ ست انجام دهید این حرکت باعث جلو گیری و درمان افتادگی سینه می شود.



۳- کف دست ها را در مقابل سینه بر روی هم بگذارید، به نحوی که نوک انگشتان شما رو به بالا باشد. سپس کف دست ها را بهم بفشارید تا عضلات سینه منقبض شوند و به مدت ۵ ثانیه نگه دارید. این حرکت را ۱۰ بار در ۳ ست انجام دهید.

ماساژ با روغن کرچک ،حرکت دیپ نیز میتواند در جمع شدن سینه ها موثر واقع شود.


پشت گرد یا کیفور پشتی

پشت گرد یا کیفور پشتی

افزایش بیش از حد انحنای پشتی را کیفوزیس یا گرد پشتی می گویند. 

راه های تشخیص

*خط شاق ولی

*رادیو گرافی

معمولا فرد داری کیفوز سینه افتاده ،کتف از جلو به هم نزدیک و لورودز کمر و گردن جبرانی دارد.


مهمترین عوامل ایجاد کنند می توان به :

عادت های غلط در موقع ایستادن،بزرگ بودن سینه در دختران جوان، عادت های غلط در نشستن،استفاده غلط از نیز و صندلی،وضعیت غلط خوابیدن،کیفوز جبرانی به واسطه لورودز اولیه،کیفوز مادر زادی یا کبفوز جوانی،کیفوز پیری ،سل استخوانی ،تمرینات غلط و شدید ورزشی و بیماری افسردگی.


عوارض کیفوز 

*ایجاد خستگی

*درد مبحم در ناحیه پشت.

*کاهش عملکرد ریوی

*کاهش قد

*افتادگی سینه ها

*ظاهر نا خوشایند 

*سربه جلو

*افزایش لوردوز کمری

*شانه گرد

*عوارض عصبی همراه بی حسی اندام تحتانی

حرکات اصلاحی برای کیفوز پشتی.


دوستان گلم افرادی که کیفوز دارن حتما باید به فیزیوتراپیست مراجعه کنند تا پس از انجام معاینه دستورات لازم ورزشی متناسب فرد داده بشه اما در کل اگه کیفوز ضعیف باشه بدون بالش بخوابن مدتی خوب میشن

نکته کلی عضلات پشت باید تقویت شوند و عضلات سینه باید کشش پیدا کنند.

شنای کرال سینه 

حرکت آفتاب مهتاب با کمک مربی

آویزان شدن از میله بارفیکس 

حرکت پل در کشتی

به شکم دراز بکشید یک بالش زیر شکم کف دستا رو زمین و سر و شانه بالا بیارین