فیزیوتراپی بهتوان دکتر ابوالفضل فقیهی

فیزیوتراپی بهتوان واقع در زاهدان , میدان خیام به سمت میدان فلسطین، خیابان غدیر، جنب غدیر۸، مجهز به جدیدترین دستگاههای الکتروتراپی و آخرین روشهای درمان دستی.تلفن:۰۵۴۳۳۴۵۰۴۵۲-09398825179,

فیزیوتراپی بهتوان دکتر ابوالفضل فقیهی

فیزیوتراپی بهتوان واقع در زاهدان , میدان خیام به سمت میدان فلسطین، خیابان غدیر، جنب غدیر۸، مجهز به جدیدترین دستگاههای الکتروتراپی و آخرین روشهای درمان دستی.تلفن:۰۵۴۳۳۴۵۰۴۵۲-09398825179,

علت صدای مفاصل

بیماری صدا دادن زانو به سه دسته‌ی اصلی تقسیم می‌شود:


1.صدا دادن بدون درد : صدا دادن زانو در صورتی که به بروز درد دامن نزند، مایه‌ی نگرانی نیست.

2.صدا دادن زانو پس از آسیب دیدن : گاهی اوقات هنگام صدمه دیدن زانو، برای مثال پیچ خوردن آن، غالباً صدای ناگهانی و بلندی همزمان با وارد شدن آسیب شنیده می‌شود.

3.صدا دادن مکرر درناک زانو که علت آن ضربه یا صدمه دیدن مستقیم زانو نباشد : صدا دادن زانو همراه درد به تدریج بدون هیچ علت مشخصی بروز می‌یابد.

ممکن است هربار که زانو را می‌چرخانید، خم می‌کنید یا راه می‌روید، صدای تق تق، خرت خرت یا قرچ قرچ آن را بشنوید. صدا دادن بدون درد زانو یا ناپایداری آن صرفاً به ترکیدن حباب‌های هوای داخل مفصل یا تاندون‌ها و رباط‌ها مربوط می‌شود. این صدا همراه با احساس از جا درآمدن زانو غالباً بیانگر یک مشکل سلامتی جدی است. با این وجود، در صورت بدون درد و ناراحتی بودن آن، معمولاً به منزله رخدادی طبیعی تلقی می‌شود. اما در صورت تکرار بیش از اندازه و بروز درد و ناراحتی در زانو هنگام حرکت باید جدی گرفته شود.

علت

گاز در گذر زمان در ناحیه‌های اطراف مفصل جمع می‌شود و حباب‌های بسیار کوچکی را در مایع سینوویال تشکیل می‌دهد. بعضی از این حباب‌ها هنگام خم کردن زانو می‌ترکند و رباط‌ها صدا می‌دهند. این پدیده طبیعی است و همه‌ی ما گاهی تجربه‌اش می‌کنیم.از سوی دیگر، آرتروز به استخوان و غضروف صدمه می‌زند؛ در نتیجه هنگام حرکت دادن مفصل آسیب دیده صدای قرچ قرچ و تق تق شنیده می‌شود.

 ورزش‌های با شدت متوسط مانند شنا و دوچرخه سواری بسیار بهتر از دویدن یا شنا کردن می‌تواند درحفاظت اززانوها موثرباشد. تقویت عضلات ران‌ها و کمر در کاهش فشار زیاد روی زانوها موثر است.

به منظور پیشگیری از درد مفصل، چه مزمن چه موقت، از وارد کردن فشار غیرضروری به مفصل خودداری کنید و میزان فعالیت خود را تا زمان فروکش کردن درد کاهش دهید. با انجام نرمش‌های کششی و گرم کردن بدن پیش از ورزش، دامنه‌ی حرکتی را افزایش دهید و مانع آسیب دیدن مفاصل شوید. با رعایت رژیم سرشار از پروتئین‌های کم‌چرب حیوانی و فراورده‌های تازه، مواد مغذی لازم برای بهبود سریع و مناسب را در اختیار بدن بگذارید. ورزش کنید تا وزن مناسب داشته باشید و به این ترتیب هم از میزان فشار و کشش وارده بر مفاصل کم کنید و هم با افزایش انعطاف‌پذیری احتمال آسیب دیدن مفصل را به حداقل برسانید. پوشیدن کفش مناسب با کفی‌های بادوام که پاشنه بلند هم نباشند از فشار وارده بر مفصل‌های پا می‌کاهد.

صدا دادن گردن یک مشکل مزمن به شمار نمی‌رود و راه حل هایی برای درمان آن وجود دارد.صدا دادن گردن معمولاً با علائمی چون درد هنگام حرکت رو به جلو یا عقب یا حتی چرخش گردن همراه است که بیانگر ابتلا به آرتروز گردن هستند. همچنین بیمار گاهی از سفتی گردن رنج می‌برد. صدا دادن گردن در حین حرکت دادن غالباً از بین می‌رود، اما بیمار همچنان احساس ناخوشایندی دارد. از دیگر علائم آن می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کاهش دامنه‌ی حرکت: گردن و سر گاهی انعطاف‌پذیری طبیعی خود را از دست می‌دهند، به ویژه زمانی که بیمار سعی می‌کند تا گوش را به شانه برساند (خم کردن جانبی) یا به عقب (چرخش) نگاه کند.

سردرد: درد پشت سر یا گردن در شقیقه‌ها یا پیشانی منتشر می‌شود. 

التهاب و درد عضلانی: هنگام لمس کردن یا فشار دادن عضله‌های گردن.

گزگز کردن یا کرختی بازو: از تحت فشار قرار گرفتن عصب‌ها یا آرتروز گردن ناشی می‌شود که به ترتیب به علت گرفتگی مزمن عضله گردن یا بالا رفتن سن بروز می‌یابند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.