فیزیوتراپی بهتوان دکتر ابوالفضل فقیهی

فیزیوتراپی بهتوان واقع در زاهدان , میدان خیام به سمت میدان فلسطین، خیابان غدیر، جنب غدیر۸، مجهز به جدیدترین دستگاههای الکتروتراپی و آخرین روشهای درمان دستی.تلفن:۰۵۴۳۳۴۵۰۴۵۲-09398825179,

فیزیوتراپی بهتوان دکتر ابوالفضل فقیهی

فیزیوتراپی بهتوان واقع در زاهدان , میدان خیام به سمت میدان فلسطین، خیابان غدیر، جنب غدیر۸، مجهز به جدیدترین دستگاههای الکتروتراپی و آخرین روشهای درمان دستی.تلفن:۰۵۴۳۳۴۵۰۴۵۲-09398825179,

اسیب زانو

آسیب زانو را جدی بگیرید

علایم و نشانه ها:

  • درد و التهاب در زانو
  • ناپایداری زانو
  • صدای قل قل، احساس خالی شدن یا قفل شدن مفصل
سه عامل کلیدی مفصل زانو را مستعد آسیب می نمایند. اول، موقعیت آن باعث می شود که در معرض تروما(به هر نوع ضربه آسیب و جراحت وارد شده از خارج به بدن) باشد. دوم، استفاده مداوم از آن است. سوم پیچیدگی ساختار و زانوی شماست. علاوه بر اینکه زانو یک مفصل لولایی است، محدوده حرکتی آن در بین مفاصل بدن منحصر به فرد است. این مفصل باید بلغزد، سر بخورد و حول محور حرکت کند همچنان که خم نیز می شود.
آسیب های زانو از علل متعددی ناشی می شوند. آسیب های حاد زانو معمولا حین ورزش کردن ایجاد می شوند. فرسودگی زانو در طول زمان می تواند مشکلات مزمن زانو نظیر استئوآرتریت مفصل زانو را ایجاد نماید. همچنین آسیب های زانو ممکن است از یک تصادف یا خیلی ساده از یک قدم اشتباه برداشته شده که موجب باز شدن زانو در فرای محدوده حرکتی می شود، ایجاد گردند.

تشخیص:

اگر شما متحمل آسیب در زانو شده باشید، پزشکتان احتمالا زانوی شما را در وضعیت های مختلف معاینه می کند تا ساختارهای درونی زانو و میزان آسیب آنها را ارزیابی نماید.
استفاده از عکس برداری سنتی با اشعه X یک روش برای ارزیابی آسیب زانو است. MRI جزئیات بیشتری از ساختارهای زانو شامل بافت نرم آن را به نمایش می گذارد. یک وسیله تشخیص دیگر آرتروسکوپی است، پروسه ای که در آن پزشک یک لوله کوچک که دارای دوربین فیبراپیتیک (مجهز به فیبر نوری) است را از طریق یک شکاف کوچک وارد زانو می نماید و بدین طریق داخل زانو را بررسی می نماید.
آسیب زانو از چه جدیتی برخوردار است؟
شدت آسیب زانو بستگی به نوع ضایعه ای که زانو متحمل آن شده، دارد.
اکثر آُسیب های زانو در یکی از 3 گروه تقسیم بندی که در ادامه می آید قرار خواهند گرفت: پارگی هایی منیسک، رباط پاره شده و اجسام آزاد. هر کدام از این آسیب ها می توانند موجب درد و تورم (التهاب) زانو شوند.

پارگی های منیسک:

منیسک یک غضروف هلالی شکل است که در زانو و مابین دو انتهای استخوان های ران و ساق واقع شده است. انواع خاصی از ضربات و آسیب های توأم با پیچ خوردن می توانند منجر به پارگی در منیسک و ایجاد درد در مفصل گردند. گاهی شما صدای قل قل مانندی را در هنگام آسیب حس می کنید.
اغلب آسیب های منیسک به علت درد حاد و شدید زانو موجب از پا افتادن شما می شوند. در بعضی موارد بیمار می تواند از جا برخیزد و حتی فعالیت را از سر گیرد ولی در بیشتر موارد پارگی منیسک موجب التهاب و درد مزمن می شود. درد ممکن است در عرض چند هفته فروکش نماید ولی نشانه ها در صورت شرکت کردن در فعالیت هایی که چرخشی یا حول محور زانو هستند، ممکن است تکرار شوند.

رباط پاره شده:

رباط نوارهایی از بافت سخت هستند که مفاصل را احاطه نموده موجب استحکام آنها می شوند. ندرتا، یک رباط مفصل زانو کشیده می شود و پاره می گردد و موجب درد فوری و حساسیت روی محل آُسیب و تورم زانو می شود.

اجسام آزاد:

بعضی آسیب های زانو در اثر جدا شدن قسمتی از غضروف یا استخوان که از موقعیت نرمال خود کنده شده و در فضای مفصل قرار می گیرند پدید می آیند. حالتی که پدید می آید شبیه گیر کردن مداد در بین لولای در است. حتی قطعات کوچی از بافت شل غضروفی می توانند در مفصل زانو گیر کرده موجب قفل شدن زانو و درد در آن شوند.

درمان:

درمان آسیب زانو بسته به نوع آسیب می باشد. برای آسیب های نسبتا خفیف زانو درمان PRICE (محافظت، استراحت، یخ، فشردن و بالا بردن) است. بعد از آُسیب زانو از ادامه استفاده آن خودداری کنید. از یخ و فشردن ناحیه جهت کاهش تورم و التهاب استفاده کنید و پایتان را بالا نگه دارید تا به کاهش درد و تورم کمک نماید.
اگر مفصل زانوی شما متحمل آسیب جدی شده باشد، ممکن است به جراحی بازسازی نیاز پیدا کنید. استخوان شکسته یا در رفته شاید نیاز به جا اندازی داشته باشد و رباط از هم گسیخته نیز ممکن است ترمیم برایش صورت پذیرد. در اغلب موارد، آُسیب را می توان به طریق جراحی و از طریق یک روند آندوسکوپیک تحت عنوان آرتروسکوپی یک روند آندوسکوپیک تحت عنوان آرتروسکوپی اصلاح نمود که در آن از برش کوچکی در زانو به جای برش بزرگ استفاده می شود. آرتروسکوپی در مقابل جراحی سنتی موجب آزردگی بافتی کمتری می شود و می تواند بازتوانی سریع تری داشته باشد.
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.